nieuws

Hoogvlieter bereikt hart van de Zuidpool

Jaco Ottink heeft donderdagmiddag een nieuw doel gehaald. De in Hoogvliet geboren avonturier bereikte na bijna acht weken en 1130 kilometer met zijn expeditieteam de Zuidpool.
"Hij was overmand door emotie toen ik hem sprak", laat zijn vrouw Daniëlle weten. "Opgelucht, blij en trots, zeker na de laatste dagen die zwaar waren geweest. Heel zijn lichaam doet pijn. Maar het bereiken van het doel maakt veel goed."
Jaco Ottink is de tweede Nederlander die de Explorer Grand Slam heeft voltooid. Dat houdt in de hoogste bergen op de zeven continenten beklimmen en de Noord- (2018) en Zuidpool bereiken.
Lees meer: Klimmer Mount Everest wil nu naar poolcirkel
Dat het avontuur niet zonder gevaar is, realiseerde hij in mei 2016 toen Ottink de Mount Everest beklom en Rotterdammer Eric Arnold ontmoette. Arnold overleed een paar dagen na het bereiken van de top.
Het expeditieteam wordt vrijdag opgepikt door een vliegtuig dat kan landen bij een Amerikaans ontdekkingscentrum, dichtbij het hart van de Zuidpool. Die brengt hen naar Union Glacier, het basiskamp op Antartica.
Ottink, die in Londen woont, was ook op reis om geld op te halen voor Make-a-Wish Nederland.
Lees meer: Rotterdammer maakt zich op voor barre tocht door Zuidpool