nieuws

Denk vraagt minister om onderzoek naar Tweebosbuurt

De Rotterdamse partij Denk heeft vragen gesteld aan de minister van Binnenlandse Zaken en aan de Provinciale Staten over de Tweebosbuurt in de Rotterdamse Afrikaanderwijk. De partij roept het ministerie op om bij de gemeente aan te dringen om de sloopplannen in de wijk te stoppen.
Woningcorporatie Vestia wil ruim vijfhonderd sociale huurwoningen in de Tweebosbuurt slopen voor grotere en duurdere nieuwbouw, maar bewoners weigeren te vertrekken. Onlangs stelde de rechter zeventien bewoners in het gelijk die weigerden te verhuizen. Zij hoeven daardoor niet hun woning uit.Lees meer: Tranen van vreugde bij bewoners: 'Ik mag in de Tweebosbuurt blijven wonen'De advocaat van de groep bewoners heeft bij de rechter aangetoond dat Vestia geen financiële en bouwtechnische noodzaak heeft om de buurt te slopen. Woningcorporatie Vestia overweegt nog of het tegen de uitspraak in beroep gaat.
Denk vindt dat de minister van Binnenlandse Zaken zich over de kwestie moet uitspreken na dat rechterlijk besluit. De partij vraagt de minister om een onderzoek naar het handelen van Vestia en om met de bewoners om de tafel te gaan.