nieuws

Basisscholen bepalen zelf of ze eind januari dichtgaan

Leerkrachten tijdens een eerdere actie in Rotterdam. Archieffoto
Leerkrachten tijdens een eerdere actie in Rotterdam. Archieffoto
Basisscholen in Rotterdam bepalen zelf of ze op 30 en 31 januari meedoen aan de landelijke staking in het onderwijs. Directies zullen in overleg met de leerkrachten besluiten of een school open blijft of sluit. Dat melden de betrokken besturen en WIJonderwEIS, dat vanuit het personeel aan acties werkt.
Op donderdag 30 januari zullen leerkrachten 's ochtends vanuit diverse plekken richting de Kuip marcheren. Daar is een centrale bijeenkomst voor alle leerkrachten in Zuid-Holland. 's Middags is er een bijeenkomst in de Maassilo, waar de plannen om iets te doen aan de situatie in het onderwijs worden besproken.
Die uitkomsten worden vrijdag besproken door de teams op hun scholen. Alle plannen tezamen worden uiteindelijk als één bericht naar de politiek in Den Haag worden gebracht.
Leerkrachten mogen zelf bepalen of ze meedoen aan de acties of dat ze gaan werken. Onderwijzers die meedoen aan de acties van WIJonderwEIS krijgen doorbetaald door hun bestuur. Zij die niet mee willen doen en lid zijn van een vakbond kunnen een beroep op de stakingskas van die bond.
De landelijke staking is voor betere omstandigheden in het basis- en voortgezet onderwijs. Die moeten er voor zorgen dat de kwaliteit van het onderwijs omhoog gaat. Ook moet het leiden tot een betere status van het vak van leerkracht.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl