nieuws

Langer onduidelijkheid over feesten tijdens Songfestival

Rotterdammers die bij de gemeente een plan hebben ingediend om tijdens het Eurovisie Songfestival een feest in de stad te organiseren moeten geduld hebben. De gemeente had vooraf beloofd om voor 20 januari duidelijkheid te geven over vergunningen en eventuele subsidies, maar die datum wordt niet gehaald. Pas op 1 februari komt er duidelijkheid.
De gemeente Rotterdam laat dit weten in een brief die vrijdag aan alle initiatiefnemers is gestuurd.
Als reden voor de vertraging wordt de grote hoeveelheid initiatieven die bij de gemeente zijn binnengekomen, genoemd: "Ons doel is om uit dit aanbod een samenhangend en divers programma samen te stellen voor een groot en breed publiek van Rotterdammers en bezoekers. Het moet een feest van iedereen, voor iedereen worden. Gezien de hoeveelheid plannen en het noodzakelijke besluitvormingsproces met verschillende afdelingen van de gemeente Rotterdam, hebben wij dus een aantal dagen meer nodig dan gepland."
Afgelopen donderdag maakte projectmanager Dave Geensen bekend dat er maar liefst tweehonderdzestig plannen zijn ingediend.Lees meer: Honderden feestjes rondom Songfestival, maar is er ook plek voor de gewone Rotterdammer