Excelsior speelt in doelpuntrijk duel gelijk tegen Telstar (3-3)

Excelsior heeft vrijdagavond in een doelpuntrijk duel met 3-3 gelijkgespeeld tegen Telstar. In het Van Donge & De Roo Stadion was Telstar de eerste helft beter en kwamen de Noord-Hollanders op een 0-1 voorsprong. Dat was ook de ruststand. Elias Mar Omarsson was namens Excelsior tweemaal trefzeker, Frank Korpershoek maakte een eigen doelpunt.
Telstar kreeg de eerste kans van de wedstrijd. Sparta-target Reda Kharchouch ging gevaarlijk op Alessandro Damen af, maar hij mikte naast. Kyle Ebecilio kreeg op zijn beurt ook een goede kans, maar hij wist de score ook niet te openen.
Het was uiteindelijk Shayne Pattynama die de score wél wist te openen. Na een hoge bal vanaf de rechterkant nam hij de bal geweldig op zijn linker. Een mooi doelpunt: 1-0. Met die stand gingen de ploegen ook rusten.

Bizarre tweede helft

Excelsior hervatte de wedstrijd wel uitstekend. Elias Omarsson scoorde twee minuten na rust de gelijkmaker. Tien minuten later maakte hij ook de 2-1. Maar Telstar kwam daarna terug via Kharchouch, gevolgd door weer een goal van Excelsior: 3-2. Frank Korpershoek werkte de bal in zijn eigen doel na een afstandsschot van Joël Zwarts.

4-3 afgekeurd

Lang kon Excelsior niet van de voorsprong genieten. Een minuut na het eigen doelpunt van Korpershoek maakte Glynor Plet namelijk alweer gelijk. Excelsior scoorde nog wel de 4-3 via Stijn Meijer, maar die werd (zeer dubieus) afgekeurd vanwege buitenspel.
Excelsior stijgt door het behaalde punt wel naar de zesde plaats. Het gaat over Go Ahead Eagles heen, maar die hebben nog wel een wedstrijd tegoed.

17' 0-1 Shayne Pattynama
47' 1-1 Elias Mar Omarsson
56' 2-1 Elias Mar Omarsson
65' 2-2 Reda Kharchouch
69' 3-2 Frank Korpershoek (eigen doelpunt)
70' 3-3 Glynor Plet