nieuws

Modeontwerper Jean Paul Gaultier stopt met grote shows

Jean Paul Gaultier in 2013 bij aankomst op Rotterdam CS
Jean Paul Gaultier in 2013 bij aankomst op Rotterdam CS
De Franse modeontwerper Jean Paul Gaultier stopt met grote modeshows. Op Twitter kondigt hij vrijdag zijn laatste haute coutureshow aan. "Maar", zo zegt hij ook, "ik heb een nieuw concept. Daar zal ik je later alles over vertellen. To be continued." In 2013 hield de Rotterdamse Kunsthal nog een grote tentoonstelling met tientallen creaties van Gaultier.
Vrolijk, met een guitige glimlach en uitgestrekt op een bank nodigt Jean Paul Gaultier via de telefoon een onbekende uit voor zijn laatste show als hoofdontwerper voor Gaultier Paris. "Je bent bij deze uitgenodigd om op woensdag 22 januari mijn 50-jarig jubileum in de mode te vieren in het Théâtre du Châtelet in Parijs."
De show wordt één groot feest, een latertje en met veel vrienden, vertelt de ontwerper glunderend. "En ik heb nog een scope voor je: het wordt mijn laatste haute coutureshow."
Gaultier Paris gaat daarna door, net als de haute couture. En ook Gaultier zelf gaat niet op zijn lauweren rusten. Maar over zijn eigen plannen wil de ontwerper nog niets verklappen. "Ik vertel het je later allemaal, maar we gaan zeker door. Bisous!", besluit hij met een paar kusgebaren.
Tekst loopt door onder Tweet
Jean Paul Gaultier staat bekend als de 'enfant terrible' van de mode vanwege zijn eigengereide, originele, uitdagende en vernieuwende ontwerpen. Hij trad in zijn carrière vaak buiten de gebaande paden, met zijn ontwerpen en met zijn modellen. Hij speelde daarnaast graag met geslachten. Zo kregen mannelijke modellen kilts aan met Schotse ruit. Voor popster Madonna ontwierp hij het inmiddels wereldberoemde korset met puntige bh-cups.

Rotterdam

Jean Paul Gaultier kwam in 2013 naar Rotterdam voor een overzichtstentoonstelling van het werk dat hij in vijfendertig jaar creëerde. Hij opende de tentoonstelling 'The Fashion World of Jean Paul Gaultier' in de Kunsthal zelf. Zeker 170.000 mensen bezochten de tentoonstelling. Lees meer: 170.000 bezoekers voor Gaultier-expo in Kunsthal Lees meer: Kunsthal langer open voor Gaultier