nieuws

Wie heeft het beste idee voor een korte Rotterdamse film?

Het Internationaal Film Festival Rotterdam (IFFR) komt met een wedstrijd voor korte films in hun eigen stad. Wie het beste idee heeft, krijgt een budget van twintigduizend euro en hulp van een ervaren producent.
De zogeheten RTM Pitch maakt onderdeel uit van het RTM-programma. "Het wordt echt een eigen ding, die RTM-dag. Daar zetten we de Rotterdamse creatieve energie vol in de spotlights", zegt festivaldirecteur Bero Beyer zaterdagochtend op Radio Rijnmond.
Geïnteresseerden kunnen hun plan tot en met 5 april indienen via een inschrijfformulier. Een onafhankelijke jury maakt uiteindelijk op 1 juni de winnaar bekend. De film mag tussen de vijf en twintig minuten lang zijn.

Jubileum

Het filmfestival in Rotterdam viert volgend jaar het vijftigjarig jubileum. De winnende film zal dan in de grote zaal van Rotterdam Ahoy worden getoond.
De 49ste editie van het Rotterdams Filmfestival begint woensdag. Het is het laatste festival waarbij Beyer aan het roer staat. Hij geeft het stokje over aan Vanja Kaludjercic.
Lees meer: Vanja Kaludjercic nieuwe festivaldirecteur IFFR