Krohne over afsluiting Wantijbrug: 'Dit is een heel drastische maatregel'

Met zeshonderd medewerkers zet de Dordtse onderneming Krohne alles op alles om tijdens de afsluiting van de Wantijbrug gewoon door te kunnen werken.

"Volgens ons hadden andere alternatieven toch beter geweest. Dit is een heel drastische maatregel", zegt directeur André Boer tegen Rijnmond. Het bedrijf maakt apparatuur om vloeistoffen in buizen te meten.  

De brug en N3 gaan zondag tien weken lang dicht om renovatiewerkzaamheden uit te kunnen voeren. "Verkeer op de N3 wordt volledig afgesloten, was het niet mogelijk om dat gedeeltelijk te doen? Waarom kan de duur van de afsluiting niet verkort worden en waarom niet op een ander moment in het jaar?", vraagt Boer zich af. 

"We hebben een inventarisatie gemaakt om te kijken hoe dat er uit gaat zien voor onze medewerkers. We komen uit op 80 procent van de medewerkers die hier mee te maken gaan krijgen."

Het bedrijf heeft maatregelen genomen om de komende weken zo goed mogelijk door te komen. Zo zijn er e-bikes en kunnen sommige werknemers op andere tijden werken.

"We zijn natuurlijk wel een productiebedrijf, maar daarnaast aan de indirecte kant zijn er mogelijkheden om de bloktijden te verruimen zodat mensen niet onnodig in de file hoeven te staan."

Meer over dit onderwerp:
Nieuws
Deel dit artikel: