Wantijbrug dicht: het staat vast, vast, vast

Het verkeer in en rond Dordrecht heeft in de maandagochtendspits last gehad van extra vertraging. Dat kwam doordat de veel gebruikte Wantijbrug is afgesloten voor een renovatie.  "Het staat vast, vast, vas", constateerde Rijnmond-verslaggever Maikel Coomans.

Ook op de A16 en A27 was het effect van de dichte brug merkbaar, twitterde de ANWB. 


De opknapbeurt van de brug gaat zo'n tweeënhalve maand duren. Tot die tijd is de brug dicht voor auto's. Hulpdiensten, het openbaar vervoer en fietsers kunnen er nog wel overheen.

De gemeente en Rijkswaterstaat hebben maatregelen genomen om een verkeersinfarct zoveel mogelijk te voorkomen. Zo zijn er vijf Park & Ride-plekken ingericht, waar mensen kunnen overstappen op de bus of op een leenfiets. Ook zijn bij verschillende fietsenwinkels in de stad een week lang e-bikes gratis uit te proberen. De Fietsersbond deelde maandagochtend krentenbollen uit op de Wantijbrug. 

Overigens is er bij de Staart ook een halte voor de Waterbus aangelegd. De steiger ligt er ook al, maar het pad naar de steiger is nog niet klaar. Dat moet deze week gebeuren.

De Wantijbrug wordt dagelijks door 70 duizend voertuigen gebruikt. 

Meer over dit onderwerp:
Nieuws Wantijbrug Dordrecht Papendrecht Renovatie
Deel dit artikel: