nieuws

Trio mishandelt Spijkenisser (77) in woning

Het politiebureau in Spijkenisse.
Het politiebureau in Spijkenisse.
Een 77-jarige man is donderdagavond door drie mannelijke daders in zijn woning in Spijkenisse mishandeld. Het trio was vermoedelijk van plan de man te overvallen, maar vluchtte door het geschreeuw van het slachtoffer.
De politie heeft inmiddels beelden uit de omgeving van het Snoekenveen in de wijk Waterland verzameld. Ook zijn er getuigen.
De zoon van het slachtoffer zegt dat zijn vader hevig is geschrokken. "Hij durft niet alleen te slapen. Daarom breng ik de nacht bij hem door."
De man heeft ook een beloning van 100 euro uitgeloofd voor de tips die leiden tot de aanhouding van de daders. "Alle informatie speel ik door aan de politie," vervolgt de zoon. "Ik wil voorkomen dat nog meer mensen het slachtoffer worden van deze types. Ze weten niet wat ze een ander aandoen."

Buurman

Het slachtoffer had donderdagavond een buurman op visite gehad. Kort nadat deze was vertrokken, werd op de deur geklopt. De zoon zegt: "Mijn vader dacht dat het de buurman was. Voordat hij het door had, werd de deur open geduwd en viel hij achterover. Zoals hij lag, blokkeerde hij de doorgang naar de woonkamer."
Het trio schopte vervolgens op de man in. Die was naderhand bont en blauw. "Hij heeft de handen voor zijn hoofd gedaan, zodat hij daar niet kon worden geraakt. Hij bleef schreeuwen. Vermoedelijk zijn ze daarom gevlucht."

Signalement

Vanwege de handen voor het gezicht, heeft de man geen duidelijk signalement van de verdachten kunnen geven. Het waren volgens de zoon jongens met capuchons over het hoofd. Een getuige op Facebook meent de jongens eerder die avond in het parkje naast de woning te hebben gezien.
De politie neemt de zaak hoog op. "We hebben beelden en spreken ook getuigen. Iedereen die meer weet, vragen we om zich te melden," zegt een woordvoerder.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl