nieuws

Mannen opgepakt voor oplichting met kalenderverkoop voor zieke kinderen

© Pixabay
De FIOD heeft dinsdag twee mannen van 33 en 42 jaar uit Hendrik-Ido-Ambacht en Rotterdam opgepakt voor belastingfraude en oplichting. De twee verkochten kalenders, waarvan de opbrengst naar zieke kinderen zou gaan. Een deel van dat geld zouden de verdachten in eigen zak hebben gestoken.
Het onderzoek is gestart na een aangifte van fraude. De FIOD denkt dat de twee verdachten een constructie op poten hebben gezet om verkopers kalenders deur-aan-deur te laten verkopen. De verkopers hadden een pasje bij zich en een flyer van het goede doel.
Op basis van onderzoek zegt de FIOD dat er jaarlijks voor ruim 600 duizend euro aan kalenders is verkocht. Daarover zou geen omzetbelasting zijn betaald. Ook stonden de werknemers niet allemaal in de loonadministratie. Het geld is gebruikt voor zakelijke doeleinden. De rest, ongeveer een derde schat de FIOD, is in de zakken verdwenen van de verdachten.
Bij huiszoekingen zijn de woningen van de verdachten en een bedrijf in Rotterdam en Rijswijk doorzocht. Er is beslag gelegd op een Mercedes en een Audi, contant geld, horloges en sieraden.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl