nieuws

'Pakketbezorgers' die man rolstoel in hamerden staan op beeld

© politie
De man die in november vorig jaar zwaar is mishandeld bij een woningoverval in Rotterdam-Hoogvliet, zit nog altijd in een revalidatie-instelling. Dat heeft de politie gezegd in het programma Opsporing Verzocht.
Het slachtoffer, een 36-jarige Irakese Rotterdammer, had de deur van zijn flat aan de Saffraanstraat geopend voor twee mannen die zich voordeden als pakketbezorgers. Die braken zijn handen en been en sloegen zijn schedel in met een rubberen hamer. De politie denkt dat het een gerichte actie was.Lees meer: Bewoner vastgebonden en mishandeld bij overval in HoogvlietHet slachtoffer had volgens de politie van huis uit meegekregen dat je geld het beste om kunt zetten in goud. Daarom kocht hij van zijn spaargeld gouden sieraden. Het lijkt erop dat de daders dat hebben geweten en naar het goud hebben gezocht.
De man kwam als vluchteling naar Nederland en is hier al dertien jaar. Vlak voor de overval was hij aangenomen bij een kledingreparatiebedrijf. Maar dat werk kan de man mogelijk nooit meer doen.
De verdachten zijn gefilmd, de beelden zijn dinsdagavond getoond in het tv-programma Opsporing Verzocht.