nieuws

Positiviteitsprijs voor Nationaal Programma Rotterdam Zuid

NPRZ ontvangt BID Positivity Award.
NPRZ ontvangt BID Positivity Award. © Big Improvement Day.
Het Nationaal Programma Rotterdam Zuid is in de prijzen gevallen. NPRZ is uitgeroepen tot meest positieve overheidsorganisatie van Nederland. Het verbeterprogramma voor Rotterdam Zuid ontving de eerste BID Positivity Award.
De uitreiking vond plaats tijdens de het evenement 'Big Improvement Day' in Scheveningen. Daar liet NPRZ de gemeente Tilburg en het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA) achter zich.
NPRZ werd door juryvoorzitter Mark Frequin geroemd als voorbeeld van een positief werkende overheid: "Prachtige resultaten zoals kinderen die het beter doen op school, meer mensen die werk vinden en betere woningen krijgen."
"Dit is het resultaat van een langjarige samenwerking van onder andere de betrokken bewoners, gemeente, woningcorporaties, scholen, bedrijven, politie, zorginstellingen en het Rijk”.
Het NPRZ heeft als doel om Rotterdam Zuid in 2030 op het niveau te krijgen van Amsterdam, Utrecht, Den Haag en de rest van Rotterdam. Nu loopt het nog achter op het gebied van werkloosheid, armoede, huisvesting en opleidingen. Al wordt de achterstand wel steeds kleiner.