Vergeer blijft ondanks ziekte toernooidirecteur in Ahoy

Esther Vergeer, toernooidirecteur van het ABN AMRO Wheelchair Tennis Tournament, bracht woensdag naar buiten dat er bij haar borstkanker is geconstateerd. In een persverklaring communiceert zij dat ze 'op diverse fronten ook zoveel mogelijk gewoon door wil blijven werken.' Vergeer blijft dus betrokken als toernooidirecteur van het rolstoeltennis in Ahoy.

Vergeer is ook chef de mission van TeamNL voor de aankomende Paralympische Spelen Tokyo 2022. Ook daar wil ze zich op blijven richten. "Alleen al omdat ik niet de hele dag bezig wil zijn met ziek zijn; ik hoop op die manier ook de nodige positieve energie te krijgen", schrijft ze in een verklaring.

Doorheen slaan

"Energie die ik juist nu goed kan gebruiken. Er zullen ongetwijfeld momenten zijn dat ik pas op de plaats moet maken en voor mijn gezondheid moet kiezen. Met de steun van mijn gezin, mijn familie en mijn collega’s bij de Foundation, NOC*NSF en het ABN AMRO World Wheelchair Tennis Tournament, ben ik ervan overtuigd dat ik me hier doorheen sla."

De twaalfde editie van het ABN AMRO World Wheelchair Tennis Tournament begint op maandag 10 februari in Ahoy. Rijnmond staat uitgebreid stil bij het drukst bezochte indoor tennistoernooi ter wereld. Iedere dag is er een magazine op TV en zijn er radio-uitzendingen vanuit Ahoy.

Meer over dit onderwerp:
Sport ABN AMRO World Tennis Tournament
Deel dit artikel:

Reageren