nieuws

Meerderheid voor vuurwerkverbod Rotterdam nu D66 voorstel steunt

Vuurwerk
Vuurwerk
De fractie van D66 in de Rotterdamse gemeenteraad sluit zich aan bij het voorstel van GroenLinks om een lokaal vuurwerkverbod in te stellen. Hierdoor ontstaat een meerderheid in de raad voor het vuurwerkverbod in Rotterdam.
Naast D66 hangen ook de Partij voor de Dieren, Partij voor de Arbeid, NIDA, de SP en 50PLUS dit voorstel van GroenLinks aan. Als het verbod goed handhaafbaar blijkt, staat ook de fractie van DENK positief tegenover het voorstel.
Deze partijen hebben samen een kleine meerderheid van 25 van de 45 zetels in de raad. Dit houdt in dat knalvuurwerk, vuurpijlen én siervuurwerk verboden kan worden.
Eerder sloot de VVD in Rotterdam zich al aan bij dit voorstel van GroenLinks, maar heeft gezegd zich terug te trekken als de landelijke overheid met maatregelen komt. Zolang die maatregelen niet definitief zijn blijft de VVD in Rotterdam voor het algehele verbod in de stad.
Als de VVD de steun toch intrekt, kan met de meerderheid die er nu lijkt te zijn toch zo'n totaal verbod er komen.

Meer gemeentes

Stephan Leewis van GroenLinks: 'Ik hoop dat snel meer gemeentes zich bij ons zullen aansluiten. Want Oud en Nieuw moet weer een feestje zijn, voor mens, dier en milieu.'
Volgende week donderdag 30 januari bespreken de leden van de gemeenteraad het vuurwerkbeleid in de vergadering.