Victoria wint spannende squashderby van Ridderkerk

De squashers van Victoria hebben woensdagavond een nipte 2-1 zege geboekt in de eredivisie op Labee/Groep Ridderkerk. In Ridderkerk was de vijfsetter in de laatste wedstrijd tussen Fabien Verseille van Ridderkerk en Piedro Schweertman van Victora de scherprechter tussen beide ploegen.

In de eerste wedstrijd was Ridderkerker René Mijs kansloos tegen de Belg Joeri Hapers. De Vlaming trok de eerste en derde set met 11-4 naar zich toe. Mijs kon alleen weerstand bieden in de tweede set, maar verloor alsnog ruim 11-7.

Het tweede duel tussen de Fransmannen Lucas Serme (Ridderkerk) en Sébastien Bonmalais (Victoria) bracht de spanning weer terug in de derby. Serme won in een spannend duel met 3-0 (11-9, 11-3, 11-8) van zijn landgenoot Bonmalais.

De laatste wedstrijd tussen Piedro Schweertman en Fabien Verseille leverde een interessante strijd op. Schweertman en Verseille hielden elkaar tot en met de vierde set in evenwicht. Daarna profiteerde Schweertman optimaal van lange rally's om de uiteindelijke zege voor Victoria veilig te stellen. 

Voor Victoria is het alweer de vijfde zege van het seizoen. De Rotterdammers staan tweede in de eredivisie achter Twente met vijftien punten verschil. Ridderkerk mocht na de nederlaag vijf punten bijschrijven maar zakt een plaatsje naar de zesde plaats. 

 

Meer over dit onderwerp:
Sport
Deel dit artikel:

Reageren