nieuws

Kinderdagverblijf ontruimd na verhoogde concentraties koolmonoxide

Op de Hilledijk in Rotterdam-Zuid is donderdagmiddag een kinderdagverblijf ontruimd. Er is een lage concentratie koolmonoxide gemeten, zegt de brandweer.
Volgens de Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond zijn er 36 woningen ontruimd. Ambulancepersoneel heeft zes mensen nagekeken. Daar zat één kind bij. Niemand hoeft naar het ziekenhuis.
Tientallen kinderen van het kinderdagverblijf werden korte tijd opgevangen in het kantoor van Vestia. "Het gaat goed met ze", schreef de brandweer op twitter tijdens de ontruiming. "Het kinderdagverblijf heeft contact met de ouders."
Inmiddels zijn de kinderen weer terug in hun kinderdagverblijf.
Woordvoerder Jaspter van Vugt prijst de gastvrijheid van woningcorporatie Vestia. "Die hebben zich echt gedragen als een goede buur."
Rond kwart voor drie werden de panden weer vrijgegeven. Waarschijnlijk werd de koolmonoxide veroorzaakt door werkzaamheden met een slijpschijf die op benzine werkt, zegt Van Vugt.
"Bezinedampen samen met een slijplucht veroorzaakt een vreemde combinatie. Gelukkig is er niemand echt in gevaar geweest en is het goed afgelopen."