nieuws

Mannen mishandelen RET-medewerkers in stationshal Schiedam

Een groep van tien personen heeft donderdagavond een aantal RET'ers en politieagenten aangevallen in de hal van station Schiedam-Centrum. Twee RET-medewerkers moesten voor controle naar het ziekenhuis. De politie heeft vier mannen aangehouden.
De RET'ers hadden de agenten opgeroepen, omdat er problemen waren met de controle van de identiteit van een persoon. Toen dat klusje was geklaard, gingen de handhavers naar de stationshal.
Een groep veroorzaakte problemen aan de achterzijde van de hal, onder meer door reizigers lastig te vallen en te roken. Toen de handhavers de mannen aanspraken, ging het direct mis. Eén van de groepsleden begon te schoppen en te slaan. Een ander deelde een vliegende karatetrap uit. Weer een ander begon te spugen.

Camerabeelden

De politie slaagde er in om vier mannen aan te houden. Het gaat om drie Rotterdammers van 20 jaar en een 19-jarige Schiedammer. Met behulp van camerabeelden wordt gezocht naar de andere verdachten.
Twee RET'ers moesten naar het ziekenhuis om hun wonden te laten bekijken. De verwondingen waren niet zo ernstig dat zij moesten blijven. "Maar elke klap is er een teveel. Handen af van onze mensen," zegt een woordvoerder van de RET.