nieuws

Nederlands Fotomuseum breidt uit

Het Nederlands Fotomuseum breidt uit met een verdubbeling zijn tentoonstellingsruimte. De ruimte die bekend stond als LPII en die nu leegstaat wordt toegevoegd aan het museum. In de ruimte komt een permanente fototentoonstelling.

In 2019 trok het museum een recordaantal van ruim 100.000 bezoekers. “Hiermee kunnen we het groeiend aantal bezoekers accommoderen én onze droom waarmaken van een Eregalerij van de Nederlandse fotografie”, zegt directeur Birgit Donker. De permanente tentoonstelling wordt na de zomer geopend.
De nieuwe ruimte is gelegen op de begane grond van gebouw Las Palmas op de Wilhelminapier in Rotterdam, naast de bestaande tentoonstellingsruimtes van het fotomuseum. Door deze uitbreiding krijgt het museum er ruim 1800 m² bij. Hier wordt op 30 september 2020 de permanente Eregalerij van het fotomuseum geopend.
In de huidige tentoonstellingsruimte van het fotomuseum blijven wisselende tentoonstellingen te zien.
Tot de bouw van de Eregalerij wordt de ruimte ter beschikking gesteld aan culturele partners. Zo wordt er tijdens Art Rotterdam de fotografiebeurs Haute Photographie gehouden en is in het voorjaar de voorstelling Landverhuizers te zien.