nieuws

Rondleidingen en horeca in scheepswerf Koningspoort

Hendrik Jan Vos heeft er zin in om van de historische scheepshelling Koningspoort weer een succes te maken. "We willen laten zien dat de ambachten leuk zijn. We gaan rondleidingen geven over de werf, zodat je kan zien wat er allemaal gebeurt."
Eerder deze week werd bekend dat de gemeente een nieuwe subsidie geeft en de huur met zeker vijf jaar verlengt. "De mensen die hier dan komen, willen natuurlijk ook een kopje koffie en een lunch. We hebben dus ook een bescheiden horeca op het programma staan."
Vos neemt wellicht een groot risico, maar hij denkt zelf dat het allemaal goed gaat komen: "Ik heb aan de wethouders moeten beloven dat het goed komt, maar je weet nooit hoe dingen lopen. We zijn heel enthousiast. Ik heb alle vertrouwen dat het gaat lukken. We zijn heel erg gelukkig dat de gemeente ons hierin wil steunen."
De stichting die de werf tijdelijk beheerde, leverde vorig jaar de sleutel in bij de gemeente. Als reden werd toen opgevoerd dat het zonder extra geld niet verantwoord was om de werf open te houden, gezien al het achterstallige onderhoud.
De gemeente heeft natuurlijk wel een aantal voorwaarden gesteld aan de verstrekte subsidie. "De gemeente heeft aangegeven dat we binnen twee jaar de broek zelf moeten kunnen ophouden."