nieuws

Schiedam heeft ultramoderne kankerkliniek

In het Franciscus Vlietland is vrijdag de splinternieuwe oncologieafdeling met speciale borstkliniek geopend. Het Schiedamse ziekenhuis is de afgelopen maanden intern verbouwd om nog betere zorg te bieden aan kankerpatiënten uit de regio.
Franciscus Gasthuis & Vlietland willen met de nieuwe afdeling tegemoet komen aan de toenemende vraag naar specialistische zorg. De handtekeningen voor de bouw werden in april 2019 gezet.
"Ik denk dat het een heel belangrijk moment is, een enorme mijlpaal voor de patiënten met kanker", zegt voorzitter Ward Hofhuis van de oncologiecommissie van het ziekenhuis. "De zorg voor de patiënt met kanker kan tegenwoordig niet meer versnipperd zijn, dat moet onder een dak."
Volgens het ziekenhuis staat de patiënt centraal in de nieuwe kliniek en is er bijvoorbeeld veel daglicht, uitzicht naar buiten en een rustige en gastvrije sfeer.

Pendelvervoer

De komst van de oncologische afdeling is onderdeel van een landelijke operatie waarbij specifieke zorg op centrale plekken wordt gebundeld. Er wordt nauw samengewerkt met zorginstellingen, zorgverleners, verzekeraars en gemeenten in de regio.
Er komt gratis pendelvervoer tussen de locatie Franciscus Gasthuis in Rotterdam en Vlietland in Schiedam.