nieuws

Kooplieden boos over verplaatsing van de markt voor Songfestival

Marktplein Rotterdam
Marktplein Rotterdam © Rick Huijzer
Rotterdamse marktkooplui van de Binnenrotte zien niets in het voornemen van de gemeente Rotterdam om de markt tijdens het Eurovisie Songfestival te verplaatsen naar verschillende plekken over de stad.
Alleen al de verplaatsing van de zaterdagmarkt (twee keer) zou alle kooplui tezamen één miljoen euro schelen, zegt een van de woedende marktkooplieden. De markt wordt op een 'goede zaterdag' bezocht door zo'n vijftigduizend bezoekers.

Moederdag

Daarbij speelt het ook een rol dat tijdens de periode dat de markt niet welkom is op de Binnenrotte ook nog Moederdag valt. Dat is een periode dat er normaliter veel bloemen en vers fruit worden verkocht.
De markt gaat van 5 tot en met 19 mei naar onder meer de Meent, het Grote Kerkplein en de Hoogstraat. Dat is nodig omdat op de Binnenrotte een evenementenplein komt voor het Eurovisie Songfestival: het Eurovision Village.
Lees meer: Rotterdamse markt wijkt voor Songfestival
De marktkooplieden hadden liever een verplaatsing van de markt naar de Mariniersweg of Goudsesingel gezien. Maar volgens de kooplieden is dat voorstel afgewezen door de gemeente, omdat het beide doorgaande wegen zijn.