nieuws

Özyakup krijgt nummer 18 bij Feyenoord

Ozyakup krijgt bij Feyenoord rugnummer 18
Ozyakup krijgt bij Feyenoord rugnummer 18
Zoals verwacht heeft Feyenoord zich woensdag versterkt met middenvelder Oguzhan Özyakup. De Rotterdammers huren de speler tot het einde van het seizoen van Besiktas. Bij Feyenoord krijgt hij rugnummer 18.
Feyenoord en de in Zaandam geboren Turkse voetballer waren eerder deze week al tot overeenstemming gekomen, maar alleen de medische keuring stond de transfer nog in de weg. Donderdag zal Özyakup voor het eerst meetrainen met Feyenoord en mogelijk zit hij komend weekend al bij de selectie als Feyenoord zaterdag Emmen ontvangt.

Middenvelders

Na het (tijdelijke) vertrek van Burger, Kelly en Ayoub was het aantal middenvelders in de selectie van Feyenoord niet groot meer. De laatste wedstrijden kreeg verdediger Rick Karsdorp van trainer Dick Advocaat een plek op het middenveld.

Arsenal


Özyakup stapte in 2008 vanuit de jeugdopleiding van AZ over naar de Engelse topclub Arsenal. Daar haalde hij nooit het eerste elftal, waarna hij vertrok naar Istanboel. Bij Besiktas speelde hij sinds 2012 wel vele wedstrijden. Ook kwam Özyakup na enkele vertegenwoordigende jeugdelftallen van Nederland en Turkije al meermaals uit voor het nationale team van Turkije.
De Zaandammer zal komende vrijdag officieel worden gepresenteerd aan de pers.