nieuws

Bewoners flatbrand Rotterdam-Oosterflank weer terug naar huis

In een flat aan de Grote Beer in Rotterdam-Oosterflank heeft woensdagmiddag korte tijd een uitslaande brand gewoed. Hierbij is zeker één man zwaargewond geraakt. Een andere bewoner liep lichte verwondingen op. Veertig bewoners zijn geëvacueerd, meldt de brandweer.
De brand in een woning op de vijfde verdieping is rond 18:00 uur geblust, maar een onbekend aantal bewoners zat toen nog vast. Zij konden hun woning niet uit vanwege de vele rook die in het gebouw hing. De alarmcentrale ontving meerdere telefoontjes van bewoners die hun woning niet uit konden.
De brandweer probeerde de rook uit de gangen te verdrijven en bracht vervolgens de bewoners via een hoogwerker naar beneden. Op de parkeerplaats bij de flat stond een RET-bus waar bewoners konden opwarmen.
Inmiddels mogen de meeste bewoners weer terug naar huis. voor zes woningen geldt dat er eerst goed gelucht moet worden. Deze mensen worden elders opgevangen.
De eerste melding was dat er sprake was van een gaslek. Op dit moment doen mensen van Stedin daar onderzoek naar. De politie doet onderzoek naar brandstichting.
Lees meer: Politie vermoedt opzet bij brand in flat Rotterdam-Oosterflank