nieuws

Overvallers ruïneren toekomst erkende vluchteling

Een woningoverval in de Saffraanstraat in Rotterdam-Hoogvliet waarbij extreem veel geweld wordt gebruikt. En eentje waar iedereen in zou kunnen trappen, want één van de daders draagt een PostNL-jack en heeft een pakketje bij zich.
Het 36-jarige slachtoffer revalideert nog steeds en zit nu in een rolstoel. Hij is gevlucht uit Irak. Kort geleden hoorde hij dat hij een verblijfsvergunning krijgt.
Op 30 november 2019, de dag van de overval, wordt hij aangenomen bij een naaiatelier. Maar het is onzeker of hij daar ooit aan de slag kan, want de overvallers breken onder meer zijn beide handen.
Door op verschillende bellen te drukken komen de daders die avond het flatgebouw binnen. Boven bellen ze bij het slachtoffer aan. De zus van het slachtoffer woont daar met haar kind tijdelijk in, maar het slachoffer is die avond alleen thuis.
Nadat hij open heeft gedaan en om een pen wordt gevraagd, stormt het duo naar binnen. De man wordt met een rubberen hamer toegetakeld. Terwijl de man zwaar gewond en gekneveld op de grond ligt, zoeken de daders gericht goud.
Als ze zijn vertrokken, weet hij zichzelf te bevrijden en alarm te slaan. De twee getinte daders staan goed op beeld, net als de bestelbus waarmee ze vluchten.
Bel met de Opsporingstiplijn op 0800-6070. Anoniem melden kan via Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000.