nieuws

Verdachte steekpartij Ridderkerk 13 jaar, slachtoffer in levensgevaar

De verdachte van de steekpartij bij een Ridderkerkse school vrijdagmiddag is een jongen van 13 jaar. Het slachtoffer, een 16-jarige jongen, 'vecht voor zijn leven' in het ziekenhuis, aldus de politie.
De steekpartij gebeurde vrijdag rond 14:30 uur in de Prinsenstraat, tegenover het Gemini College. Beide jongens zitten daar op school. Wat de aanleiding was, is nog onbekend.Lees meer: Steekpartij in Ridderkerk was tussen leerlingen van het Gemini CollegeHulpdiensten waren snel ter plaatse en zetten alles op alles voor het slachtoffer. Een traumaheli vloog en een spoedtransport stond klaar.
De jongen is met een spoedtransport overgebracht naar het Erasmus MC in Rotterdam. Korte tijd later wist de politie de 13-jarige aan te houden. Of er een wapen is gevonden, is niet duidelijk.
Leerlingen van het Gemini College reageerden hevig ontdaan. "Het is een enorme schok", zegt verslaggever Mirjam de Winter. "Tegenover de school is een flat met een parkeerplaats en daar heeft de steekpartij plaatsgevonden. Een aantal leerlingen was er getuige van."

Veel bloed

Een jongen hoorde veel herrie en rende er op af. "Hij kwam aan toen het slachtoffer net was neergestoken en vertelde dat hij verschrikkelijk veel bloed zag. Hij is een van de leerlingen die apart is genomen in een lokaal en waar Slachtofferhulp bij is gekomen."
Rechercheurs hebben veel leerlingen gehoord om de toedracht van de steekpartij te achterhalen. Veel ouders hebben hun kinderen tegen het einde van de middag opgehaald.

Vaker problemen

Volgens mensen in de buurt zijn er regelmatig problemen waarvoor de politie naar de school moet komen.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp: +3197012113165 of mail: nieuws@rijnmond.nl!