nieuws

Chinese school in Rotterdam maand dicht om coronavirus

De Chinese zaterdagschool aan de Essenburgsingel in Rotterdam-West is per direct gesloten. Volgens Wendy Li van de school Dan Hua gaat het om een voorzorgsmaatregel om verspreiding van het coronavirus te voorkomen.
"De meeste leerlingen zijn van Chinese afkomst en hebben banden met familie in China", legt ze uit. Er heerst angst onder de leerlingen en ouders van de school dat het virus zich verder buiten China verspreid.
Die angst is onder meer te merken in het aantal leerlingen dat naar school toe kwam vorige week. "Afgelopen zaterdag, tijdens de viering van het Chinees nieuwjaar, waren er al veel minder deelnemers op school dan andere jaren", zegt Li.
De Chinese school in Rotterdam telt ongeveer vijfhonderd leerlingen. Elke zaterdag zijn er lessen in het gebouw van het Marnix Gymnasium. In de loop van volgende maand wordt besloten wanneer Dan Hua weer open kan.
Meer dan twintig Nederlanders die momenteel in het Chinese Wuhan verblijven, waar het coronavirus is uitgebroken, komen dit weekend met een evacuatievlucht aan in België. Daarna gaan ze naar verwachting in quarantaine. Komt u uit de regio Rijnmond en bent of kent u een van deze mensen? Laat het ons weten via nieuws@rijnmond.nl.