nieuws

Gratis sport en cultuur voor meer Nissewaardse kinderen

© Archief/Pixabay
De gemeente Nissewaard verlaagt de inkomensgrens voor deelname aan een project voor sport, cultuur en educatie. Hierdoor kunnen meer Nissewaardse kinderen binnenkort gratis gebruik maken van deze activiteiten.
Nissewaard begon in 2017 een pilot met gratis sport en culturele en educatieve activiteiten voor kinderen van 4 tot 18 jaar uit gezinnen met een laag inkomen. Kinderen van wie de ouders tot 120 procent van de bijstandsnorm verdienen, komen in aanmerking voor de regeling.
De inkomensgrens wordt verruimd naar 150 procent van de bijstandsnorm, laat de gemeente vrijdag weten. Ook kinderen uit gezinnen die niet zozeer een laag inkomen hebben, maar wel door veel schulden weinig te besteden hebben, kunnen gebruik maken van de regeling.
Sinds de start van de pilot deden zo'n 450 kinderen mee aan verschillende activiteiten. "We vinden het belangrijk dat ieder kind, ongeacht de financiële positie van de ouders, kan sporten of aan culturele activiteiten mee kan doen", zegt wethouder Wouter Struijk. "Op die manier kunnen zij zich net zo ontwikkelen als hun leeftijdgenootjes."