nieuws

Omwonenden R'damse Schie maken zich zorgen om dode vissen

ROTTERDAM - In de Rotterdamse Schie ter hoogte van de Kleinpolderkade in Overschie drijven al ruim een week meer dan 100 dode vissen in het water. Omwonenden vinden het een akelig gezicht en zijn bang dat het gaat stinken.
Daarnaast zijn er buurtbewoners die vermoeden dat de dood van de vissen veroorzaakt wordt doordat één van de bedrijven aan het water schadelijke stoffen heeft geloosd.
Buurtbewoners die regelmatig langs dit deel van De Rotterdamse Schie lopen hebben vorige week ruim 160 karkassen van onder andere karpers en brasems geteld. Inmiddels is een deel opgegeten door de vogels of naar de bodem gezakt, maar nog steeds drijven er tientallen vissen aan het wateroppervlak.
Volgens het Hoogheemraadschap Delfland is de vissterfte te wijten aan de kou. De ijslaag op het water zorgt ervoor dat er geen zuurstof uit de lucht bij het water kan komen. Ze zijn wel van plan het water te onderzoeken om te kijken of de buurtbewoners toch gelijk hebben. Het hoogheemraadschap heeft inmiddels afgesproken met de dierenambulance dat de vissen zo snel mogelijk worden opgeruimd.