nieuws

Gemini College start nieuwe schoolweek met bijeenkomsten over steekpartij

© MediaTV
De lessen van het Gemini College in Ridderkerk starten maandagochtend later. De leerlingen praten in hun klas eerst over de steekpartij van afgelopen vrijdag. Even daarvoor komen de leerkrachten samen. Een aantal van hen heeft vrijdag door snel ingrijpen vermoedelijk het leven gered van het slachtoffer van de steekpartij.
De kinderen worden om 11:00 uur op school verwacht. Ze zijn de eerste paar uur vrij, vertelt Lisette van de Weijer van de Onderwijsgroep Zuid-Hollandse Waarden. De docenten gaan daarvoor met elkaar praten over de gebeurtenis. Ze overleggen dan ook hoe ze de leerlingen het beste kunnen opvangen.
Lees meer: Steekpartij in Ridderkerk was tussen leerlingen van Gemini College
Om 11:00 uur volgen klassengesprekken. "Hoelang dat duurt hangt af van de klas en wat de behoefte van de leerlingen is."

Wonden dichtgedrukt

Die gesprekken kunnen in sommige klassen tamelijk heftig zijn, want een aantal scholieren heeft de steekpartij zien gebeuren. "Zij zijn naar binnen gerend voor hulp", weet Van de Weijer. Medewerkers van het Gemini College renden gelijk naar het slachtoffer en hebben eerste hulp verleend. "Ze hebben zijn wonden dichtgedrukt, de hulpdiensten waren gelukkig heel snel ter plaatse."
De politie had op vrijdag al gelijk slachtofferhulp geregeld voor aanwezige leerlingen en medewerkers. "Maar veel medewerkers waren al naar huis, voor hen is het maandagochtend voor het eerst dat ze erover kunnen praten."
Lees meer: Slachtoffer (16) steekpartij bij school Ridderkerk is aanspreekbaar
De steekpartij vond vrijdag rond 14:30 uur plaats in de Prinsenstraat. Volgens ooggetuigen werd het 16-jarige slachtoffer geraakt in zijn buik. Met een spoedtransport werd hij naar het Erasmus MC in Rotterdam gebracht. Volgens Van de Weijer is hij inmiddels buiten levensgevaar.
Het slachtoffer zou ruzie hebben gehad met een andere leerling van 13. Die zit nog vast als verdachte. Lees meer: Verdachte steekpartij Ridderkerk 13 jaar

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl