nieuws

Uitslaande brand in leegstaande tussenwoning in Dordrecht

Ten zuiden van de historische binnenstad van Dordrecht heeft maandag aan het einde van de midddag een grote brand gewoed. De brand in het huis aan de Dubbeldamseweg Noord was even uitslaand. De bovenverdieping van het pand is ingestort. Twee naastgelegen huizen hebben ook schade.
De brand in de woning brak iets na 17:00 uur uit. Het vuur verspreidde zich razendsnel waardoor de brandweer al snel extra materieel liet aanrukken. Omdat het om een tussenwoning ging, werd alles op alles gezet om te voorkomen dat het vuur zou overslaan naar de huizen ernaast. De bluswerkzaamheden werden daarnaast bemoeilijkt door het feit dat er een waterleiding was gesprongen.
Bij de brand kwam veel rook bij. Omdat het vuur ook nogal wat kijkers trok, zag de brandweer zich genoodzaakt om het publiek te vragen op afstand te blijven. Mede door de drukte van de avondspits hebben hulpdiensten moeite om ter plaatse te komen.
De brandweer kon rond 18:35 uur het sein brand meester geven.
Volgens omwonenden is het pand een leegstaande woning waar soms daklozen slapen. De brandweer bevestigt dit. Maandagavond wordt onderzocht hoe de stabiliteit van het pand is.
Volgens een woordvoerder zijn er geen mensen gewond geraakt bij de brand.