nieuws

Barendrecht telt relatief meeste seizoenkaarthouders Feyenoord

17-05-logosparta.cropresize.2.jpg
17-05-logosparta.cropresize.2.jpg
ROTTERDAM - Barendrecht telt relatief gezien de meeste seizoenkaarthouders van Feyenoord in de Rotterdamse regio. In Schiedam wonen de meeste vaste bezoekers van thuiswedstrijden van Sparta. De echte fans van Excelsior zijn terug te vinden in Nederlek (Krimpen aan de Lek en omgeving).
Dat blijkt uit onderzoek van geograaf Sjef van Hoof en sporteconoom Trudo Dejonghe, gepubliceerd in het tijdschrift Geografie. De wetenschappers gingen bij hun onderzoek naar marktaandelen van clubs uit van het aantal seizoenkaarthouders per club ten opzichte van het aantal inwoners van een gemeente.
Zij vergeleken de gegevens (verstrekt door de clubs) van het seizoen 2003-2004 met de getallen van de competitie 2007-2008. Daarnaast pasten zij ook nog correcties toe op basis van het aantal bezoekers per duel en het aantal verkochte kaarten in de losse verkoop.
In één gemeente wonen meer seizoenkaarthouders van Sparta dan Feyenoord: Maasland. In Schiedam zijn die getallen gelijk.
Top 5 - Feyenoord
Top 5 - Sparta
1. Barendrecht 1. Schiedam2. Ridderkerk 2. Maasland3. 's-Gravendeel 3. Bleiswijk4. Cromstrijen4. Brielle5. Hellevoetsluis 5. Krimpen aan den IJssel