nieuws

Ook beleggers vinden Schiedam steeds interessanter

gemeentehuis schiedam
gemeentehuis schiedam © Rick Huijzer
Schiedam wordt niet alleen steeds populairder bij mensen die een huis zoeken, ook voor beleggers is de stad steeds interessanter, blijkt uit cijfers van vastgoedadviseur JLL. In de jaarlijkse ranglijst stond Schiedam in 2017 nog op plek 56. De stad heeft nu een sprong gemaakt naar plek 18, niet ver achter Rotterdam.
JLL vergeleek 84 Nederlandse gemeenten op meer dan dertig aspecten als werkgelegenheid, bereikbaarheid en voorzieningen. De cijfers gaan over het jaar 2019. Bij het vorige onderzoek, uit 2017, stond Schiedam nog in het 'rechterrijtje'.
Het Rotterdamse softwarebedrijf Ortec concludeerde vorige maand al dat de huizenprijzen nergens zo hard zijn gestegen als in Schiedam. Dat komt omdat veel Rotterdammers uitwijken naar buurgemeente Schiedam, omdat de woningen in Rotterdam onbetaalbaar worden.
Lees meer: 'In Schiedam zijn nog wel betaalbare woningen te vinden'
Rotterdam is voor beleggers het meest interessant in onze regio. De stad staat op plaats dertien in het JLL-rapport. Na Rotterdam volgen Schiedam (18), Dordrecht (30), Vlaardingen (36), Capelle aan den IJssel (52), Lansingerland (62), Nissewaard (70) en de Hoeksche Waard (72).
Landelijk gezien staat Amsterdam bovenaan, gevolgd door Utrecht, Delft en Amersfoort. Onderaan de lijst staan landelijke gemeenten als Hoogeveen, Terneuzen en Midden-Groningen.