nieuws

Eis: zeven jaar cel en tbs voor doodsteken ex-vrouw

Justitie eist woensdag zeven jaar cel en tbs tegen Sterlin S. uit Rotterdam. Hij wordt ervan verdacht zijn ex-vrouw Theodora te hebben omgebracht. Justitie gaat uit van doodslag.
Het slachtoffer overleed vorig jaar juli in haar woning aan de Homerusstraat in Rotterdam-Lombardijen. S. zou haar meermaals hebben gestoken met een mes. De patholoog constateerde 46 steekwonden op haar lichaam.
In de woning verbleef ook hun dochter met haar vier kinderen. De 10-jarige kleindochter was degene die de politie destijds belde: "Opa heeft oma met een mes gestoken."Lees meer: Slachtoffer steekpartij Rotterdam-Zuid overleden
Deskundigen spreken van een 'diepe haat en rancune' van de verdachte naar zijn ex-vrouw. Zij zou twintig jaar geleden ontrouw zijn geweest aan hem. Justitie noemt dit motief 'onbegrijpelijk'.
S. is vanaf zijn zestiende verslaafd aan harddrugs. Door het gebruik daarvan zat er geen rem op hem en kon het zo mis gaan, zeggen de deskundigen. Ze zien hem als verminderd toerekeningsvatbaar.
Het Openbaar Ministerie (OM) gaat uit van doodslag, omdat volgens hen niet vaststaat dat Sterlin S. van tevoren tijd had om over zijn daad na te denken.
De dochters en kleinkinderen van de verdachte hebben schadevergoedingen ingediend. Sommigen van hen waren getuige van de fatale steekpartij. Het gaat in totaal om een bedrag van meer dan driehonderdduizend euro, waarvan het grootste deel voor shockschade. Het OM vindt dat deze claims grotendeels moeten worden toegekend.

Lees meer: