nieuws

Dordrecht neemt meer maatregelen tegen sluipverkeer Wantijbrug

wantijbrug N3 Dordrecht
wantijbrug N3 Dordrecht © Rick Huijzer
De gemeente Dordrecht neemt verdere maatregelen om te voorkomen dat vrachtwagens door de stad rijden, die door de afsluiting van de Wantijbrug (N3) een andere route zoeken. Zo wordt de Provincialeweg richting het centrum van Dordrecht afgesloten voor vrachtwagenverkeer.
Veel vrachtwagens worden pas op de Randweg Dordrecht geconfronteerd met de afsluiting, als ze bijvoorbeeld van de A16 naar de A15 willen komen. Maar in plaats van om te keren en de omleidingsroute via knooppunt Ridderkerk te volgen, zoeken ze vaak een route binnendoor.
Volgens de gemeente zorgen de vrachtwagens voor gevaarlijke situaties. Zo belanden lange vrachtwagens op de rotonde Halmaheiraplein. Ook worden vrachtwagens de smalle Maasstraat opgestuurd door hun navigatiesysteem. Daar wordt een verkeersregelaar ingezet om te voorkomen dat de vrachtwagens de straat inrijden.

Borden

Bij de Provincialeweg zijn borden geplaatst bij de afritten. Vrachtwagens worden dan meteen weer de N3 opgestuurd.
Het vrachtwagenverbod is aangemeld bij navigatiesystemen. Dat moet ook voorkomen dat vrachtwagens de stad inrijden. Het verbod geldt niet voor bestemmingsverkeer.