nieuws

Grootste kraamzorgaanbieder van Nederland in financieel zwaar weer

© Pixabay
Kraamzorgaanbieder Zorg in Nederland staat op omvallen. De zorginstelling nam eind vorig jaar nog Kraamzorg Rotterdam over. Het is de grootste kraamzorgaanbieder van Nederland.
De aanbieder heeft bij zorgverzekeraars opnieuw gevraagd om voorschotten om de salarissen te kunnen betalen. Vorige maand deed het noodlijdende bedrijf dat ook al.
Volgens bestuurder Paul Hulst van Zorg in Nederland zijn er vooralsnog geen problemen voor Kraamzorg Rotterdam, omdat zij nog niet zijn geïntegreerd in Zorg in Nederland. Bij Kraamzorg Rotterdam werken driehonderd kraamverzorgsters en vijftig man ondersteunend personeel.

Driedubbele diensten

Zorg in Nederland opereert onder de namen ZiNkraamzorg en Kraamvogel. Er werken zo'n 1200 mensen en er worden zo'n 1600 gezinnen per maand ondersteund.
Volgens Hulst zijn de problemen van het bedrijf onder de vorige eigenaar begonnen. Er zou sprake zijn van een ziekteverzuim van 11,5 procent. Dat komt volgens Hulst doordat er onmogelijke dingen van de medewerkers werden gevraagd. "Dubbele of zelfs driedubbele diensten. Dat gaat een tijdje goed, want het personeel is heel gepassioneerd. Maar dat houd je op lange termijn niet vol."
De verzekeraars besluiten later of ze weer een voorschot geven.