nieuws

Kolencentrale op de Maasvlakte al weken kapot

De Riverstonecentrale op de Maasvlakte
De Riverstonecentrale op de Maasvlakte
De splinternieuwe kolencentrale van Riverstone op de Maasvlakte ligt al weken stil. Dat heeft een woordvoerder van het ministerie van Economische Zaken aan Rijnmond bevestigd.
De problemen spelen al sinds begin januari. Er is sprake van een defect. Wat er kapot is, wordt nog onderzocht. Hoe lang dat gaat duren is niet bekend. De stroomvoorziening in ons land loopt geen gevaar.
De centrale werd in 2016 geopend als Engiecentrale. Vorig jaar werd de centrale overgenomen door de Amerikaanse investeringsmaatschappij Riverstone. Het bedrijf wil niet ingaan op vragen over de problemen.

'Geen probleem!'

Wethouder Arno Bonte van Rotterdam noemt het bijzonder dat een "nieuwe centrale nu al stil komt te liggen na een defect." Maar hij is er zeker niet rouwig om, laat hij weten.
"Ik heb er nooit een geheim van gemaakt dat ik het liefst zie dat de centrales eerder gesloten worden. Dus eigenlijk vind ik dit geen enkel probleem!"
Bonte speelt zelf geen rol rondom de centrale, omdat die onder het ministerie van Economische Zaken valt. "Maar het kan zomaar zijn dat er binnenkort weer rookwolken uit de centrale komen", gaat hij verder. "Maar voorlopig vind ik het goed nieuws voor de pogingen om van Rotterdam een CO2-neutrale stad te maken."

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl