nieuws

Stemmen voor nieuw Dordts Stadskantoor

Dordtenaren kunnen nog tot en met zondag stemmen op hun favoriete nieuwe Stadskantoor. Voor dat zogenoemde Huis van Stad en Regio is keus uit vier ontwerpen, die te zien zijn in het Spuilab, naast het voormalig belastingkantoor.
De expositie, met maquettes en foto's van de vier ontwerpen, is al door ruim duizend mensen bezocht. Veel daarvan zijn ambtenaren, die nu nog werken in het oude Stadskantoor dat iets verderop aan de Spuiboulevard staat.
Drie varianten gaan uit van sloop en nieuwbouw, en een van een transformatie van het voormalig belastingkantoor. Het gebouw staat leeg sinds het vertrek van de Belastingdienst in 2008. Net als het naastgelegen pand, waar een bank zat.

Favoriet is er nog niet

"Veel van de mensen die komen kijken", weet Frank Sieuwerts van de gemeente Dordrecht "komen hier binnen met een voorkeur, op basis van plaatjes die ze ergens hebben gezien, maar hier zie je meningen veranderen. Een favoriet is er nog niet."
In het Spuilab, waar de ontwerpen elke middag tussen 12.00 en 17.00 uur te zien zijn, kunnen bezoekers tot en met zondagmiddag stemmen op hun favoriete variant. Een jury kiest dan de beste twee en de gemeenteraad moet dan beslissen.
In het Huis van Stad en Regio komen het nieuwe Stadskantoor, de bibliotheek, Dordrecht Marketing en de VVV te zitten. Het oude Stadskantoor wordt gesloopt en maakt plaats voor woningbouw.
Op de Spuiboulevard staat de komende jaren sowieso veel te gebeuren. De gemeente Dordrecht wil de weg zelf groener en verkeersluw maken. Voor de Spuihaven zijn er plannen voor watersport, horeca en zelfs een stadsstrand.