nieuws

Mensen urenlang vast op 160 meter hoogte in glazen lift Euromast

Meer dan twintig mensen hebben in de nacht van donderdag op vrijdag zes uur lang vastgezeten in het bovenste deel van de Euromast in Rotterdam. De ronddraaiende glazen lift, van waaruit je over de stad kan kijken, ging door een storing niet meer naar beneden.
De hulpdiensten werden rond middernacht ingeschakeld door personeel van de Euromast. De mensen zaten toen al ruim twee uur vast in de lift op 160 meter hoogte. Wat er ook werd geprobeerd, de zogeheten Euroscoop was met geen mogelijkheid naar beneden te krijgen.
Lifttechnici en de hulpdiensten kwamen ter plaatse. Uiteindelijk lukte het de monteurs rond 04:30 uur om de lift handmatig naar beneden te krijgen.
Volgens een woordvoerder van de brandweer hebben de mensen al die tijd in de kou gezeten. Sommigen van hen waren in paniek. Niemand is gewond geraakt.
Meerdere leerkrachten van basisschool Het Spectrum in Rotterdam-Nesselande zaten vast in de lift, net als twee buitenstaanders. De lessen in verschillende groepen zijn vrijdag om die reden geschrapt.
Lees meer: Lessen op basisschool Rotterdam-Nesselande geschrapt na vastzitten leraren in Euromast