nieuws

Beeld Jules Deelder weer zwart

© Lenny Oosterwijk
Het beeld van Jules Deelder aan de Nieuwe Binnenweg is weer zwart. Jeroen Everaert van Mothership en kunstenaar Lenny Oosterwijk hebben samen de eerste laag verf aangebracht. Het beeld werd eerder door kunstenaar Hans Kleinjan als eerbetoon overgeschilderd met verschillende kleuren.
Everaert bedacht het concept voor het zwarte standbeeld, naar aanleiding van een foto van Deelder door Oosterwijk. Het kunstwerk werd daarop zonder medeweten van Everaert overgeschilderd.
Een tweede laag zwarte verf staat op de planning. Binnenkort komen Kleinjan, Ger Koedam, de eigenaar van Café Ari, en Oosterwijk samen om het hierover te hebben. "Nu gaan we met z'n allen de vredespijp roken en praten over het definitieve herstel van het beeld. We willen namelijk allemaal een eerbetoon brengen aan Jules", vertelt Everaert.
Het beeld is voorlopig nog te bewonderen naast Café Ari. "Dit was zijn buurtje, zijn kroeg", licht Everaert toe. "Maar ik sluit niet uit dat als er ooit een Deelderplein komt, dat het beeld dan daar naartoe verhuist."