nieuws

Vier generaties 'Blaauw' bij de politie: opa en oud-hoofdcommissaris 'trots'

Agent in opleiding Jordy en zijn opa Jan Blaauw
Agent in opleiding Jordy en zijn opa Jan Blaauw
Je overgrootvader, opa én oom zijn agent en je achternaam is Blaauw. Ja, dan moet je haast wel bij de politie. De 23-jarige Jordy, kleinzoon van oud-hoofdcommissaris van de politie Jan Blaauw, dacht precies dat en is vrijdag beëdigd; een bijzonder familiemoment.
"Dat mijn kleinzoon nu ook de politiegelederen komt versterken,maakt mij ontzettend trots", zegt de 91-jarige Jan Blaauw. "Of hij het ooit zal schoppen tot hoofdcommissaris zal de tijd ons leren. Ik ervaar het als een voorrecht dat ik dit in ieder geval vandaag nog mocht meemaken."Lees meer: Jan Blaauw 90 jaar: nog altijd een trotse diender
Jordy was er al vroeg bij

'Kan niet wachten'

Jordy zelf is er in ieder geval helemaal klaar voor. "Als kleine jongen ging ik al met mijn opa mee naar de markt. Hij werd daar herkend en zo hoorde ik van marktkooplui, dat hij veel heeft betekend voor Rotterdam. Ik kan niet wachten om te beginnen aan mijn opleiding."
De oom van Jordy, Hans Blaauw, zit sinds 1992 bij de politie en werkt nu in de regio Midden-Nederland. Met de beëdiging van Jordy zit er eindelijk weer een Blaauw bij de politie Rotterdam.
Overgrootvader Johannes Albertus Blaauw startte de familietraditie toen hij agent werd in Groningen. Hij adviseerde zijn zoon Jan om ook agent te worden en de rest is geschiedenis.
Overgrootvader J.A. Blaauw, agent in Groningen (1921)

Nog 136 agenten in wording

Naast Jordy werden vrijdag in de Laurenskerk en op het hoofdbureau nog 136 nieuwe Rotterdamse agenten beëdigd. Zij zullen de komende periode worden opgeleid aan de academie in Rotterdam.
Dat werd door één agent in wording op een bijzondere manier gevierd.Lees meer: Rotterdamse agent gaat los in Laurenskerk

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl