nieuws

Amateurvoetbal: ASWH en Excelsior Maassluis pakken belangrijke zeges

ASWH heeft zaterdag in de tweede divisie na veertien duels zonder zege eindelijk weer eens gewonnen. GVVV werd in Hendrik-Ido-Ambacht met 2-1 verslagen. Alle goals vielen in het laatste kwartier.
Jordie van der Laan wist de eerste treffer te maken, waarna Lester Pires de 2-0 scoorde. Vlak voor tijd maakte Robin Mulder nog de 2-1. ASWH komt na deze zege op dertien punten uit 21 wedstrijden en klimt van de laatste plaats naar de zeventiende plek.

Feest in Maassluis

Excelsior Maassluis boekte eveneens een overwinning. Op bezoek bij Katwijk werd met 2-1 gewonnen. Vlak voor rust maakte Sekou Sylla de openingstreffer. Daan Blij tekende na rust voor de 0-2.
Katwijk kwam door een van richting veranderde bal op 1-2 en kreeg daarna nog kansen op de gelijkmaker. Die kwam er uiteindelijk niet, omdat een treffer van Marciano Mengerink wegens buitenspel werd afgekeurd.
De zege levert Excelsior Maassluis naast drie punten ook een dertiende plaats op. De voorsprong op de nacompetitieplaats bedraagt twee punten.
Jong Sparta ging in Werkendam onderuit tegen Kozakken Boys. Jeffrey Rijsdijk opende na 27 minuten spelen de score (1-0). Oud-Spartaan Royston Drenthe maakte de 2-0. Gianni dos Santos bracht na de rust Jong Sparta nog op 2-1, maar verder kwamen de Spartanen niet. De Rotterdamse beloften staan twaalfde met 27 punten.

Derde Divisie

Barendrecht pakte drie punten in Zeeland. HSV Hoek werd met 2-1 geklopt. Al na zes minuten ging Barendrecht aan de leiding. Danny Monster legde de bal op het hoofd van Stanley Husen die kon inkoppen.
Na ruim een halfuur kwam Hoek terug in de wedstrijd. Reguillo Vandepitte maakte 1-1 gelijk. Barendrecht ging echter toch rusten met een voorsprong. Een strafschop van Tim Eekman zorgde voor de 1-2.
Husen, Marouane Bakour en Bas Mourits kregen nog kansen om de wedstrijd eerder in het slot te gooien, maar zij faalden. Door de zege sluipt Barendrecht naar de subtop van de Derde Divisie. Het team van trainer Jack van den Berg is zesde met 33 punten.
Klik hier voor de alle uitslagen uit het amateurvoetbal.
Dit is een artikel van