nieuws

Storm in de regio: vluchten geschrapt, schaatsbaan dicht en schade aan daken

Het stormt
Het stormt
Het stormt in de regio Rijnmond. Het KNMI kondigt voor later op de zondag in heel Nederland code oranje af. De code is nu al van kracht op de Wadden en in Noord-Holland.
De zwaarste windstoot was tot nu toe voor Vlieland met maar liefst 129 kilometer per uur. Maar het Nederlandse record ligt in Hoek van Holland. Daar werd op 6 november 1921 een windstoot van 162 kilometer per uur gemeten.
De gemeente Rotterdam heeft het Kralingse Bos afgesloten voor publiek.
Lees meer: Kralingse Bos afgesloten door storm
Op Rotterdam The Hague Airport zijn vluchten geschrapt. Twee vluchten naar Londen, die voor komende middag en avond gepland stonden, gaan niet door. Ook twee vluchten vanuit Londen zijn geannuleerd.
Een Transavia-toestel moest eerder vanmorgen een doorstart maken maar is uiteindelijk veilig geland.

Het Waterschap Hollandse Delta sluit de fietspaden bij Rhoon in verband met de veiligheid.
De veerboot vanuit Hoek van Holland naar Harwich is vanwege de storm een half uur geleden al vertrokken. De geplande afvaart was twee uur.
Alle negen begraafplaatsen in Rotterdam blijven vandaag uit voorzorg gesloten. Er staan flink wat oude bomen op de begraafplaatsen en met de verwachte storm kunnen zij omvallen.
Schaatsbaan Rotterdam en Diergaarde Blijdorp gaan straks al om 14:00 uur dicht. De schaatsbaan zou tot 20:00 uur vanavond open blijven.
Vervoerders in de regio adviseren reizigers zich voor hun reis goed te laten informeren. De RET sluit niet uit dat er door de storm diensten komen te vervallen. Ook de NS houdt daar rekening mee.
De eerste kleine schadeberichten komen al binnen, vooral in Schiedam en Vlaardingen moeten schoorstenen en dakbedekkingen het ontgelden. Aan de Standerdmolen in Barendrecht waaiden de eerste pannen van het dak.
Verder zijn er op strand van Hoek van Holland containers geplaatst om strandpaviljoenen tegen de wind te beschermen. Al het amateurvoetbal en de eredivisiewedstrijden Sparta-ADO Den Haag en AZ-Feyenoord zijn vanwege de storm afgelast.