nieuws

Ontruiming portiekflat in Rotterdam-Rubroek vanwege storm

De politie heeft de Goudsesingel in Rotterdam afgezet nadat daar het platte dak van een portiekflat is losgekomen. Hulpdiensten houden er rekening mee dat de dakbedekking er in zijn geheel af zal waaien. De straat is afgezet, net als de Jonker Fransstraat. De tramlijnen 7 en 8 worden omgeleid.
Het gaat om een portiekflat met vijf woonlagen. Eerst werden de bovenste twee verdiepingen door de brandweer ontruimd. Maar rond 19:00 uur werd bekend dat alle bewoners hun hius uit moeten. Het gaat om 40 woningen. De bewoners worden opgevangen in sporthal De Slaak aan de Slaak.
Onder de geëvacueerden is een jong stel met een baby'tje dat op zaterdag 8 februari was geboren. Ze waren net thuis toen ze de brandweer vertelde dat ze weer moesten vertrekken. "De hele familie was op kraamvisite toen het gebeurde, boem! Ze zijn terug naar het Sophia Kinderziekenhuis waar hen een extra nachtje is aangeboden", laat de vader van de vrouw aan Rijnmond weten.

'Dak in prima staat'

Een bewoner die pal onder het dak woont, vertelde aan het einde van de middag dat hij niet thuis was. Hij werd gewaarschuwd door een buurman. Die zou 'rare geluiden' hebben gehoord. Hij beschrijft wat hij aantrof. "Door de storm is de bedekking eraf gewaaid en ze zijn bang dat het verder gaat. Dat het hele dak open ritst."
De portiekflat is in de jaren vijftig gebouwd, zegt hij. Hij zegt verbaasd te zijn. Volgens hem was het dak onlangs nog nagekeken en zou in prima staat zijn. "Dan is het toch opvallend dat het nu niet meer functioneert."
Hij gaat zelf een nachtje bij vrienden slapen. "We zien het maandagochtend wel."