nieuws

Rotterdamse fotograaf Freek van Arkel overleden

Freek van Arkel.
Freek van Arkel. © Arjo van Klaveren
In zijn woonplaats Rotterdam is op donderdag 6 februari Freek van Arkel (1959) overleden. Van Arkel was vrijwel dagelijks met zijn camera's in de Rotterdamse haven te vinden en publiceerde er een boek over. "Moet je kijken hoe mooi joh! Er zijn zoveel verschillende landschappen in de haven. Tussen prachtig en heel unheimisch", verwoordde hij zijn liefde voor de haven.
Freek van Arkel groeide op, studeerde en werkte in Rotterdam. Hij studeerde in 1986 af aan de Willem de Kooning Academie en werkte sindsdien als zelfstandige. Hij werkte voor grote bedrijven en instellingen, maar maakte ook eigen werk. Daarnaast fotografeerde hij voor Gers! Lees meer: Rotterdamse haven al jaren op de gevoelige plaat

Havenfotograaf

De liefde voor de stad Rotterdam en de haven stuurde de blik en de camera van de fotograaf. Rotterdam was volgens hem veel meer dan je van een havenstad zou verwachten. "Alles is hier heerlijk groot. Dus als je als dan werkzaam mag zijn als fotograaf, dan weet je in ieder geval dat je in Rotterdam moet wezen", zei Van Arkel in 2012 met een brede glimlach voor de camera van RTV Rijnmond.
Een opdracht van Havenbedrijf Rotterdam was in 2012 uitgemond in zijn boek 'Report Rotterdam'. Daarin publiceerde hij een selectie van zijn havenfoto's die hij in 25 jaar maakte. Schrijver Dirk van Weelden schreef er tien verhalen bij, onder meer over de tijd waarin hij met Van Arkel op stap was.
Freek van Arkel was ernstig ziek toen hij overleed.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl