nieuws

Overlast spoor door storm Ciara zal maandag aanhouden

De NS waarschuwt dat de overlast op het spoor maandagochtend nog niet voorbij is. Zondag viel in het hele land zo'n 20 procent van de treinen uitgevallen. Reizigers die op Rotterdam CS aankwamen vertelden over hun 'trip from hell'.
Uren waren ze onderweg geweest. Vier uur vanuit Haarlem naar Rotterdam en vanuit het oosten van het land naar de Maasstad zeven uur. "Vorige week ging ik naar Reykjavik. Toen was ik sneller dan vandaag van Assen naar Rotterdam", vertelde een vrouw die in totaal zes keer moest overstappen.
Door de storm raakten tal van bovenleidingen beschadigd en sporen geblokkeerd. Hierdoor vielen treinen uit of moesten worden omgeleid. Tussen Amsterdam en Breda reed de Hogesnelheidslijn een andere route en bij Arkel waren pallets op het spoor gewaaid. Daardoor konden er geen treinen rijden tussen Gorinchem en Leerdam.

Hele nacht reparaties aan het spoor

Het treinverkeer zal ook maandagochtend nog ontregeld zijn. "Storingsploegen van ProRail werken de hele nacht door om zoveel mogelijk schade te herstellen. Omdat de storm nog niet is gaan liggen, is het mogelijk dat niet alle schade voor maandagochtend hersteld kan worden. We kunnen daarom nog niet inschatten wat de impact voor het treinverkeer morgenochtend is", aldus de NS.
Reizigers krijgen het advies om de actuele reisinformatie te raadplegen via de site van de NS.