Hoogwater zorgt voor overlast in de regio

De Hollandsche IJsselkering, die het laagstgelegen deel van Nederland bij Krimpen aan den IJssel beschermt, is in de nacht van zondag op maandag succesvol gesloten vanwege de hoge waterstanden. De torens zijn rood verlicht zodat mensen in de omgeving weten dat er sprake is van hoogwater.

Rijkswaterstaat begon een jaar na de Watersnoodramp in 1953 met de bouw van de Hollandsche IJsselkering vanwege de zwakke dijken. Het gebied ligt 6,76 meter onder NAP.

Zwijndrecht

In Zwijndrecht worden maandagochtend vanaf 10:00 uur op het Veerplein zogenoemde boxbarriers geplaatst om het hoge water tegen te gaan. Dat zijn grote bakken die aan elkaar geklikt worden en gevuld worden met water. Dat is vijf jaar geleden voor het laatst gebeurd. Ook burgemeester Van der Loo neemt rond 11:00 uur een kijkje bij de werkzaamheden. 

Vlaardingen

De gemeente Vlaardingen sluit maandagmiddag delen van de Westhavenkade, Maasboulevard, Oosthavenkade en de rijwegen aan de Koningin Wilhelminahaven. Dit om te voorkomen dat automobilisten op deze plekken rijden of parkeren terwijl er hoogwater wordt verwacht.

Om 12:45 uur gaan ook alle sluizen van de Haringvlietdam dicht.


 

Deel dit artikel: