nieuws

Heistelling valt tegen appartementencomplex in Rotterdam

Aan de Sumatraweg in de Rotterdamse wijk Katendrecht is een heistelling  omgevallen en op meerdere woningen terechtgekomen. Er is forse schade ontstaan aan de gevel van het woongebouw met zes verdiepingen. De brandweer meldt dat er geen gewonden zijn.
Volgens de brandweer heeft de kraan forse schade aan de gevel aangericht. De kraan viel tegen de gevel en ligt op de grond. Onder de heistelling ligt ook een auto. Daar zat niemand in.
Op de plek wordt een woningcomplex gebouwd. Daarom staan er meerdere heistellingen. De machine viel van bovenaf dwars door het gebouw heen. De bovenste verdieping is ongedeerd gebleven. Alle vijf verdiepingen daaronder zijn wel getroffen.
De brandweer heeft diverse personen, onder wie een bedlegerig iemand, uit het pand gehaald.
Ooggetuige Ronald Kool meldde op Radio Rijnmond dat er vier ambulances bij het woongebouw stonden. Ook vertelde hij dat hij een persoon in badjas naar buiten zag gaan. Zondag zagen al meerdere omwonenden dat de stelling op een gevaarlijke plek stond. "Als dat maar goed gaat", zeiden ze gekscherend tegen elkaar. Een dag later is het dus inderdaad misgegaan.
Een andere ooggetuige meldt op Radio Rijnmond dat hij de heistelling zag wiebelen en vervolgens een harde knal hoorde. "Dit maak je niet dagelijks mee", zegt de man geschrokken.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl