nieuws

Lansingerland wil alleen ondergrondse verbindingsweg A13 en A16

A13A16.jpg
A13A16.jpg
ROTTERDAM - De gemeente Lansingerland heeft minister Eurlings verzocht om een eventuele verbindingsweg tussen de A13 en de A16 ondergronds aan te leggen. Het verzoek wordt door de volledige gemeenteraad ondersteund.
De verbindingsweg van de A13 en de A16 moet gaan lopen van het Terbregseplein via het Lage Bergsche Bos naar de A13. De weg moet er voor zorgen dat het minder druk wordt op de A13 bij Overschie en de A20.
Minister Eurlings liet eind vorig jaar weten geen geld beschikbaar te hebben om de verbindingsweg onder de grond aan te leggen. Hij zei dat na Kamervragen van de VVD.
Volgens de minister kost een tunnel onder het Bergse Bos 300 miljoen euro en is het niet nodig voor een goede inpassing van de geplande verbindingsweg. Hij wil eerst de ontwerpen van de snelweg afwachten en dan pas kijken of er financiële ruimte is voor ondertunneling. Hij wees erop dat het kabinet fors moet bezuinigen.
De gemeenteraad van Lansingerland verzoekt de minister ook om het traject zo aan te leggen dat er geen extra geluidsoverlast ontstaat voor omwonenden.