nieuws

Tennisjournalisten verdeeld over finalisten ABN AMRO World Tennis Tournament

Wie wint aankomende zondag het ABN AMRO World Tennis Tournament in Ahoy? Rijnmond-verslaggever Cris Rolandus stelde deze vraag aan drie tennisjournalisten, met alle drie een andere finale als voorspelling.

Rublev

Abe Kuijl, tenniscommentator bij Fox Sports en Eurosport, voorspelt een finale tussen de jonge Griek Stefanos Tsitsipas en de Rus Andrey Rublev. "Daniil Medvedev is de grote Russische favoriet, maar Rublev heeft al twee toernooien gewonnen dit jaar en vind ik van het niveau van Medvedev als hij topfit is," stelt Kuijl.
Tennisverslaggever Hans Schelling ziet Rublev als een dark horse, maar voorspelt zondag een finale tussen de nummers één en twee van de plaatsingslijst; Medvedev en Tsitsipas. Laatstgenoemde won nog nooit een wedstrijd in Rotterdam. De als tweede geplaatste Griek neemt al voor de vierde keer deel aan het toernooi in Ahoy.

Dimitrov

Jan-Willem de Lange, videoverslaggever in de tenniswereld, voorspelt een finale tussen Medvedev en de Bulgaar Grigor Dimitrov. "Dimitrov zit lekker onder de radar, een plek waar hij volgens mij heel graag zit en van waaruit hij hele bijzondere dingen kan doen," aldus De Lange.
Bekijk hieronder een reportage rondom met de drie tennisjournalisten.